25 sep. 2007

Vissa blir inte utbytta i Hollywood

Att koncentrationen av plastik-kliniker är hög i Hollywood/Los Angeles, känns inte som någon hemlighet.
Många kvinnor blir utbytta med åldern, av sina män. Även männen blir utbytta i vissa fall, jag menar inte att racka ner på männen speciellt, utan systemet. Ni vet hur det är: där ytlighet och djungelns lag råder, blir det extra svårt för de svagare, som kanske är hemmafruar utan egen inkomst. Som blir oönskade då de får rynkor osv.
Därför är det fint att läsa Tuves artikel om mödrar och att de alltid är vackra.

De allra flesta film-, tv- och popstjärnor har dåliga odds på sina förhållanden. De hinner ofta vara gifta tre-fyra gånger under sina liv.

Jag väljer därför att sätta in en bild på ett av undantagen: välkände skådisen Christopher Walken, som ofta spelar maffia-skurk etc, men som i verkligheten kanske är en helyllegrabb. Samma fru sedan 1969. Inte dåligt.

:)

7 kommentarer:

Aleph sa...

"... jag menar inte att racka ner på männen speciellt, utan systemet. Ni vet hur det är: där ytlighet och djungelns lag råder, blir det extra svårt för de svagare, som kanske är hemmafruar utan egen inkomst. Som blir oönskade då de får rynkor osv."

Egentligen säger statistiken tvärtom, ifall jag inte missminner mig. Det är oftast kvinnor som begär skilsmässa. Kvinnor har också lättare att hitta partner än män; livslång ensamhet är främst en manlig företeelse. Män mår också sämre av arbetslöshet, dålig ekonomi och låg status eftersom sådant är viktigare för en man, inte minst på äktenskapsmarknaden.

Jga noterar vad du skriver först i citatet. Men uppfattningen att män har så lätt och bara kan "ta för sig" är en feministisk vrångbild.

Z sa...

Aleph
Jovars, det är inte lätt för en man heller.
Och ofta är det kvinnan själv som vill skönhetsoperera sig. Men visst blir oftast fru nummer två yngre än fru nummer ett...
Fast det valet beror på båda parterna...

Aleph sa...

Ja, det är naturligtvis inget antingen-eller, problemen går i båda riktningarna. Men där är feminism och genusteori onyanserade, milt sagt.

(Och som i alla frågor som egentligen bygger på politik och känslomässigt engagemang, så svärtas andra sidan ner. Verkar jag inte lite omoralisk, lite småskum, nu när jag skriver detta? ;-) Fast jag bryr mig inte, som vanligt. Iakttagelser som trots allt är vettiga ska också kunna uttryckas.)

z sa...

Aleph
Sedan funderar jag på varför många kändisar tvunget vill ha en kändis att leva med. Då blir hela privatlivet plötsligt oprivat.
Vad är syftet? Litar man inte på sin egen smak?

Aleph sa...

Å andra sidan, kan det inte tänkas att oddsen ändå är större för att äkenskapen ska funka, om båda har erfarenhet av kändisskapet och vet hur man hanterar det? Samt att man har den där viktiga gemenskapen: konstnärlighet, samma yrken och arbetslivserfarenhet.

Nihonshu sa...

Mjo, men USA är i grunden annorlunda än i Sverge.. dvs de "byter" ut fruar och makar i en annan takt än vi gör - eftersom de gifter sig i en annan takt än vi gör. Ett par ska vara gift enligt jänkare, så är det bara. Vilket gör att de flesta jänkare går igenom flera äktenskap innan de hittar rätt person. Det är ju inte ett dugg mer annorlunda än att svenskar går igenom partners i jakt på rätt person. Vi har iaf den moraliska integriteten att oftast spara äktenskapet till folk vi seriöst tänker stadga oss med

Z sa...

Nihonshu
jo...

eXTReMe Tracker