10 sep. 2007

Att spamma vännerna om ens egna whereabouts

Om en ny uppfinning som spridit sig som en löpeld över Sverige: Facebook.

* Är inte med där själv men har fått uppfattningen att :
Man skapar ett konto, där man sätter in foton på sig själv och från resor osv... Antagligen skriver man en hel del text också. Denna del av uppfinningen är den bästa.

* Men...Man kan lägga till diverse "vänner" på facebook, dvs folk som kommer att få email så fort något har hänt på ens konto, så fort man har ändrat eller lagt till nya bilder. Om man besitter minsta självbevarelsedrift får man nog skaffa en mailadress speciellt för facebook, så att man kan samla alla tusentals email från ens vänner där. För jag antar att det ofta ändras i detta "album" ?

Svd skriver idag om något jag också tänkt: Att facebook med största fördel används för exhibitionism (lite som våra bloggar.....). Visst, det goda med det hela kan vara att man hittar gamla barndomsvänner, klasspolare,..... jag kommer säkert registrera mig om ett tag, för jag får ca ett email om dagen från en ny person, som skrivit:

"I've added you as a friend on Facebook"
Känner mig nästan taskig som inte besvarat detta ännu. Pressen....
Det hela låter jobbigt och krävande ;)

Dessa vänner vill jag ju ha i alla fall! Men räcker det inte med gamla hederliga email? Med foton bifogade? Hoppas de fortfarande hör av sig på detta 1990-tals-vis.... Jag är väldigt nyfiken på hur de har det: men inte allihopa på samma gång.

* Från Svd-artikeln:
"Med tanke på hur trendnervösa vi svenskar är har vi nog flugit vidare till nästa stora grej om bara några månader. Fast kanske är vårt bekräftelsebehov så stort att vi hänger kvar ett tag till?"

Vet inte alls åt vilket håll det kommer gå. Vad tror ni?

* .......har ett annat liknande tips, som verkar mysigare: Flickr - Photo Sharing
Här finns inte samma "friends-adding". Jag får inte en massa mail från vänner som är registrerade på flickr utan kan gå in på deras sida när jag känner för det. Jag behöver inte bli medlem :)
Snygga foton. Lugnt. I eget mak.
.
.

6 kommentarer:

Eva-Maria sa...

Rolig bild du valde med sminkbordet. Det är ju precis det man tänker på när man hör om Facebook. Får också mail ibland men gör då en kupp. Jag struntar i dessa vänner! Jag har ju redan deras mailadresser.

Vet en som blev nobbad vidare vänskap när hon inte ville "adda" en vän sedan länge. Denne otrevlige "vän" hade numera hela sitt sociala liv på Facebook och de som inte var med räknades inte längre. Ja så kan det gå om man blir freak och glömmer vad vänskap handlar om egentligen...

Z sa...

Eva-Maria
Helt rätt
har en god vän som vägrade att skaffa mobiltelefon ett tag. och det var så många som så argt tjatade på honom. Fattar inte varför?
Är det materiella saker och ny teknik som definierar en god vän?

Tänk om kompisarna skulle förakta en för att man inte har...en dator? t ex.

Dag Selander sa...

Bästa Z: Det är helt säkert så att Facebook tillsammans med bloggosfären fyller en majoritet av användare för sina exhibionistiska och narcissistiska personlighetsdrag. Helt säkert handlar det om 80-90% av alla användare, men...

Facebook har ett användningsområde som är suveränt och det är att man kan skapa egna samtalsarenor där man samtalar om angelägenheter du inte kan på en blogg. Vi har ett exempel i bland vänbloggarna, Johan, som pluggade igen en bloggpost för att få samtala om problemet med grafomano personer.

Jag har skapat 4 Groups på min Facebook: "Den svenska kristenheten", "Christian Persecution", "Mission med OM" samt "Bygdea Sochne" (om Märkesåret 1809). Det började med att Douglas ville jag skulle gå med i hans Group på Facebook "Missional Sweden".

That´s my Comments om att det finns åtminstone ett bra användningsområde med facebook. //D

Z sa...

Dag
Hoppas det finns fler som du i facebook-universum.

Om jag går med så ska jag göra det för att sitta och snacka i dina samtalsgrupper.

Inte för att ständigt uppdatera mig om vännernas ständiga resor.

Monica O Kolkman sa...

Jag är med i Facebook, men fattar hittills Noll (0). Dag Selander kan jag inte hitta. Kompisar går inte att trycka Add to Friend, jag ger snart upp!

Hjälp!

Z sa...

Monica
Skriv mail till Dag eller den du vill hitta på facebook. De förklarar säkert :)

eXTReMe Tracker