30 aug. 2007

Tips: Använd Twingly till dina EGNA idéer - inte tvärtom

Glad torsdag på er allihop!
Jag har ett tips på hur man kan göra bloggimperiet en nypa roligare. How 'bout that, Ladies n' Gents?

Bakgrund:
Sedan över ett år tillbaka har några olika dagstidningar en tjänst som heter Twingly: Den går, som många vet, ut på att: Om man i ett inlägg länkar till en artikel i något av dessa nyhetsblad: SVD, DN, Dagen, Computer Sweden, och sedan pingar här, så länkar de tillbaka till ens egen blogg . Kul :) :) Senaste tillskottet är alltså Dagen. På detta sätt deltar bloggarna i samhällsdebatten. Briljant. Och man kanske fördubblar sitt läsarantal, jämfört med en ickelänkande dag. Enkla bloggen har ca 100 fler unika läsare de dagar jag twinglar.

Nu kommer TIPSET:
Oftast när jag läser de twinglande bloggkommentarerna till tidningarnas artiklar - de står precis under eller bredvid artiklarna, ser jag alltså bloggarnas reaktioner på nyheterna:

"Oh, är det inte hemskt!"
"För j-ligt!"
"Typiskt hycklarsverige att detta händer!"
"Exempel på typisk dubbelmoral!"
"Där har vi det politiskt korrekta tänkandet igen!"
etc...

Det är helt ok att bara skriva sådant och självklart reagerar man på politikerbeslut, olyckor, uppfinningar and whatnot MEN man sticker då inte ut och är inte det minsta originell.

Jag förstår att man bör hålla sig till ämnet i exempelvis DN-artikeln, men detta betyder inte att man inte får föra in det på en ny tråd OCKSÅ :)

Försök skriva er egen lilla knorr istället och torgför era egna idéer.
Annars blir det bara inlägg som förstärker ursprungsartikeln i t ex SVD.
Som att skriva samma nyhet ett dygn senare. Yesterdays news.

När man ser Liten Tants blogg kanske man förstår vart jag vill komma.
Hon har i denna post kommit med en NY IDÉ till SVDs notis om en ny uppfinning som sägs "flytta jaget" Hon tar upp ett exempel med blinda. Har inte de något 'jag' enligt definitionen som presenteras?

För min del blev jag väldigt impad. Det är genuint roligt att läsa för hon lyfter fram något som man inte automatiskt tänker på då man följer strömmen och läser om nya upptäckter som "helt säkert" fastslår en massa revolutionerande paradigm-ändringar. Finurligt.

Och hon är inte den enda. En hel del "djupsinniga" bloggar har egna knorrar och nytänkande.

Själv har jag kanske gått nära gränsen för etikett, då jag skrev om ett helt annat djur då jag kommenterade SVDartikeln om utrotade kinesiska floddelfinen, men jag ville alltså bara peka på något nytt, min favoritfågel. Kan inget om delfiner......f'låt.... Erkännande nr 2: som ni märkt, är jag en riktig linslus som nästan bara länkar till tidningar som länkar tillbaka till mig.....

Ett förbehåll:
Mitt råd kanske inte ger fler bloggläsare, bara mer underhållande läsning.

Och även artikelförfattarna, nyhets-journalisterna, kommer att gilla det!

De är säkert mycket nyfikna på (klyscha-varning:) nya infallsvinklar

:)

5 kommentarer:

Dag Selander sa...

Z: Det räcker inte med att Twingla. Jag gör det ibland. Men inte får jag fler läsare för det. Jag vet inte så noga. Men att du får typ +100 beror inte på Twingly, utan på att du skriver så bra. That´s it. :-)

z sa...

Dag
Thanks, man!

Tyvärr avslöjar min extreme tracker, som du kan se längst ner i min bloggmarginal ("uggleräknaren"), vad som händer:
Klickar man på Unique visitors, och sedan på besökarna, var och en, så ser man vilken sida de hoppat in från
Detta är så spännande :)
Jag ser hur många som kommit in från en viss Svd-artikel, och så vidare...

Men visst, dessa kan bli imponerade av mina fantastiska talanger ;) och fortsätta läsa min blogg, dvs: become a regular.

Vad min extreme tracker har lärt mig är att twingla, sätta in fina bilder (måååånga har kommit hit av misstag pga Hagia Sofia-fotot, oj oj, samt bilden på tre tigerungar) samt att vara med i diskussionsforum.
Har en del jobb och plugg just nu, så det enda jag hinner med är själva twinglandet.

Dag, det som ger dig många läsare är nog bl a dina reflektioner på finfin engelska:
Mycket föredömligt.
Samt att du är en av få på nätet som analyserar och bevakar kristnas situation i olika länder
:)

Johan Stenberg sa...

Håller fullständigt med naturligtvis. Man känner sig lite lurad när man klickat sig från en artikel till en bloggpost där ingen ny aspekt lyfts fram. Bortkastad tid!

Men det kanske först och främst är ett nybörjarsyndrom? Efter att Dagen lanserade twingly så har en uppsjö av frikyrkofolk blivit inspirerade att börja blogga - och dessa bloggar nästan bara om dagenartiklar. Helt tydligt är de ofta mer intresserade av tillfälliga höga besökssiffror än av en trogen läsekrets. Men förhoppningsvis lär de sig - och kanske får någon sig en tankeställare av ditt inlägg här.

Monica O Kolkman sa...

Att twingly+Dagen har fått fler kristna att blogga är kul.
Jag hoppas att en del nya läsare har hittat till min blogg via Twingly-ping. Men om de inte kommenterar, så vet jag ju inte vem det är, jag kan bara se om de återkommer.

Z, dina Twingly-tips är bra. Jag har annars tyckt att många tycker att man ska inte Twingly-pinga om ens inlägg inte är av hög klass, sant på sätt och vis, men det är ju upp till andra att avgöra om inlägget är bra.
Men det är klart, med 30+ bloggar som kommenterar på DN och SvD ibland, så läser man kanske bara dem man tycker har en intressant titel.

Z sa...

Monica
"många tycker att man ska inte Twingly-pinga om ens inlägg inte är av hög klass"

Fast jag menade inte att man skulle göra detta så mycket för andras skull utan för sin egen. Så att folk blir impade av ens blogg och vill återkomma till den :)

Många läsare är blyga. jag ser på min "uggleräknare" att det finns en hel del "regulars", men lejonparten är nog blyga av sig. hoppas de blir underhållna, i alla fall....

eXTReMe Tracker