13 nov. 2008

Rostar-filosofi

Tipsar så gärna om Séra Jónatans trevliga inlägg där han diskuterar disktrasors olika kvalitéer.

Och så tänkte jag helt fräckt och ogenomtänkt sno idén och fråga om en annan köksvän:

Brödrosten

Hurdan ska den vara, anser ni?

High-tech med en massa rattar och knappar? Avec le formidable fjärrkontroll?
Eller ett riktigt gammaldags gallerskelett?
Kromfärgad?
Som en dammsugare till formen?

5 kommentarer:

bokmalin sa...

Hej Z! Jag äger ingen brödrost f n av den anledningen att rostat bröd med smältande smör är en av mina laster. Jag kan inte behärska mig, jag blir skvatt galen för det är så tokigt gott. Och sedan får jag besvär med byxknappen. *suck*
Men: Om jag vore fastare i karaktären skulle jag skaffa mig en så'n där stående grill-variant modell Ä. Det skall vara stickkontakt av bakelit och sladden skall vara klädd i svart-vitrutig väv. Annars får det vara.

Teija sa...

Här är vi också väldigt förtjusta i rostat bröd. Vi har en enkel vit variant som vi fick i present när den vi hade gick sönder men vi skulle definitivt behöva en med plats för 4 bröd...

Charlotte Therese sa...

Tycker funktionen är viktigare än utseendet.

Den gång vart tredje år när jag eventuellt rostar bröd vill jag inte äta svarta skivor. Så det måste gå att få dem ljust gyllenbruna.

Brände mig på en gammaldags modell som liten - de blir glödheta, och sladden kan i värsta fall fatta eld! Så en sån skulle jag inte vilja ha...!

Har en brödrost längst in i ett skåp - gammal - men inte sååå gammal. Bara 20 år eller så.

Aleph sa...

En vanlig ugn på 200 grader och brödskivor på ett galler 4-5 minuter funkar utmärkt. Energiåtgången har jag ingen aning om; men varma mackor kan göras parallellt.

bokmalin sa...

Charlotte: Det måste finnas spänning i tillvaron. Jag tror helt enkelt inte att du ser på gamla rostar med den rätta ömheten och förståelsen.

eXTReMe Tracker