2 dec. 2008

Senaste mötesprotokollet

§1. Efter en lång dag blev det en mysig fika igår, på Viggos hamburgercafé, med humanisten och grannbloggaren Anders R. Han visade sig vara en riktigt sympatisk person, med en viss portion humor också.

§2. Han berättade bl om neurofysiologi, om sin familj, samt om planerna på att starta en division: Unga Humanister i Skåne. Intressant. Vi var rätt så överens om att religiöst förtryck inte är bra (en plattityd...) och så avhandlades fri vilja kombinerat med Guds allmakt, universums upphov, samt andra små detaljer, som statistik t ex.

§3. Och så anslöt Doktorn, efter en timme, så att vi kunde sitta och filosofera ännu mer.

Vi höll på att bli lite väl nördiga ett tag, när det handlade om resonemang kring Monty Hall-leken ("varför byta låda?"), men vi lyckades balansera det på en rimlig, social nivå.

Det här får vi göra om, Anders :)


§4. Ps. Det hjälpte också till att Viggos spelade rock n roll/rhythm n blues (Ray Charles bl a) hela tiden, i en hyfsat dämpad ljudnivå.

5 kommentarer:

Excelsis sa...

Du får sätta upp någon sorts index med betygsättning över bloggare i Sverige. :)

Charlotte Therese sa...

Hamburgertraditionen tycks hålla i sig... :-)

bokmalin sa...

...men vilket samtal ni verkar ha haft! Typ "Livet, universum och allting" fast på allvar? Jag skulle velat höra er! :D

Z sa...

Excelsis: Eller en stor Sverigekarta med bloggorter utsatta

Charlotte: Nästa gång kanske det blir något annat: Max-hamburgare.

Bokmalin: Det blev mest skratt och skämtande, men efteråt kände man sig så stolt över alla viktiga saker som man tyckte sig ha avhandlat.
Hoppas vi kan ses :)

bokmalin sa...

Z: Det skulle vara roligt, det! Vi är i Partille ibland, annars är det mest den mellansvenska prärien vi håller till på. Men drar jag åt Skåne-hållet hör jag av mig!!

eXTReMe Tracker